Saturday, November 15, 2014

Aeneas sai 18

Ja ongi juba täisealine!
Täna tegin pannkoogitorti, mida me Ennuga koos juba nosima hakkasime kui ülejäänud kaks pereliiget veel õndsat hommiku-und magasid. Aeneasel on nimelt hommikul meeletu nälg ja kui talle toitu näidata, aga öelda, et ootame nüüd, et õeraas ka üles ärkaks, siis on see tema jaoks lihtsalt täiesti arusaamatu piin. Nii, et kui hommikusöök valmis, siis ikka kohe lauda ja pugima. Kahvel/lusikas käib tal taldriku ja suu vahet nii kiiresti, et kui korraks köögis kohvi käin toomas ja tagasi tulen, siis on argipäevadel  sageli segane tunne, et kas ma ikka jõudsin talle juba enne putru tõsta või unustasin ära, sest taldrik juba tühi!
Mis teda siis veel iseloomustab. Laulmine ja tantsimine. Lemmiktegevused! Ümiseb/laulab juba täitsa äratuntavaid viise. Tantsib. Plaksutab. Lõbutseb.
Märkab kõike ja teeb kõike järgi. Kasvataja Sanna just lasteaias rääkis, kuidas ta oli pärast sööki lauda pühkinud ja siis märkas, et Enn oli ka mingi lapikese leidnud ja pühkis samamoodi lauda. Ja siis veel kõik liigutused, mille olemasolu ma enda juures polnudki varem märganud. Athena sõnavulinad/kilkamised ja mängud peab järgi proovima. Jne, jne. Meil on kodus oma interaktiivne peegel.
Saab ütlustest aru. Kui küsin midagi, siis noogutab või raputab pead. Teeb selle järgi, mis öeldud. Ja seda nii eesti, inglise kui rootsi keeles. 
Ütleb sõnu, aga enamus juttu on ikka suht arusaamatu. Laulusõnu olen ka vahel ära tundnud. 
On jätkuvalt tõeline hurmur. Lasteaias musitavad/kallistavad teda nii tüdrukud kui poisid. Kui koperdab kuskil, siis on kohe keegi teda aitamas.. Mul oli/on Athenaga reegel, et mänguväljakutele saab ronida vaid sinna, kuhu ise oskab minna. Ennuga nii ei saa, esiteks on ta märksa suurem üritaja/turnija ja kui mine talle appi ei lähe, siis leidub kindlasti mõni suurem laps või lapsevanem, kes appi ruttab. Et siis, kuidas seda last ometi mitte liialt ära hellitada? Ei tea..


No comments:

Post a Comment