Tuesday, August 16, 2016

Moositegu

Jõudsime kõik eile reisidelt tagasi. 
Meie Ennuga Papi juurest ja Finka ning M Amsterdamist. Vanaisade külastusreisid.

Me jõudsime varem ning minu õhtut sisustasid moosid. Pohlamoos neist 1,5kg pohladest, mis Klooga metsast korjasin ja 5kg Mammi lõigatud valget klaari sai õunamoosiks. Õunamoos tuli täpselt selline nagu poes müüdav õunakaste, mis on Ennu lemmik. 



Kogu selle koguse peale kasutasin ära ka 1kg suhkrut. Kõik retseptid, mida netist uurisin pidasid seda kogust, miskipärast, naeruväärseks. Aga mulle tundus küll, et pohlamoos sai isegi veidi liiga magus ning õunamoos oli täpselt paras. 5kg õunu sai siis umbes 700g suhkrut. 

Mõtlesin siis, et küll see on ikka tegelikutl kohutav kogus suhkrut, mida mooside kaudu ära sööme. Enam poest osta ei tahagi. 

Tegime õhtul Ennuga erandkorras õhtusöögi-pannkooke ja moosi kulus ka juba tublisti. Tore on enda tehtud moosi süüa. 

Ja siis, kui oli juba ammugi uneaeg, istusime autosse ja sõitsime lennujaama. Finka oli superrõõmus. Mitte küll koju jõudmise üle, aga reisimise elevus oli teda täiega haaranud. Vanaisa juures olev mullivann oli, muidugi, reisi põhilõbu. 

Õhtul enne magama minekut ültes Finka mulle, et tema tahab alati-alati-alati reisida ja mitte kunagi koju tulla. Oih, Vaatasin peeglisse. 

No comments:

Post a Comment