Tuesday, January 20, 2015

Saun

Kas olen juba maininud, et meil on saun. 
Igaks juhuks siis mainin üle: meil on saun. 
Tegelikult oli pigem erandlik, et meil ennem kodus sauna polnud arvestades Soome suurt saunakultuuri ja et Mike on kõige suurem sauna fänn, keda tean.
Igal õhtl ta vist küsib mu käest, et kas täna teeme sauna. 
Ja pea-aegu iga teine õhtu me seda ka teeme.
Elektriarvet pole veel maksnud. See tuleb kolme kuu peale. Eks siis näeb kui tihti me seda sauna edaspidi teeme :). Kuigi ma tegelikult ei usu, et see palju mõjutab. 
Nii, et kes külla tuleb, saab sauna. Tulge sauna!
Ja seoses saunaga on selgunud siinse seltskonna huvitvad käitumismustrid.
Lastele meeldis alguses sauna lavale mängima ronida. Aga selle keelasime ära. Ei taha, et nad sinna lähevad näiteks, kui saun on kütte pandud. Keris on küll veidi piiratud, aga mitte ohutu. Pealegi saavad lapsed ka selle tööle keeramisega, kahjuks hakkama. Lastelukk puudub. Õnneks pole nad sinna rohkem ka niisama mängima roninud. Meil ikka on veidi autoriteeti. 
Aga kui saun on soe, siis Athena armastab sauna. Ta küsib sauna järgi vist pea-aegu sama tihti kui Mike. Ja kui saun on soe, siis on ta ka pea esimene laval. Ja täitsa hästi kannatab olla seal. Vahel on päris pikalt ka ülemistel laudadel istunud. Leili küll palju ei kannata, aga ma ka Mike-i leili palju ei kannata. 
Vastupidiselt Athenale keeldub Enn kuuma sauna tulemast. Alguses vist korraks tuli, kuna mäletas seda vahvat mängimist seal, aga kui tundis, et seal on kuum, siis kriiskas ja põgenes välja. Eks see kogemus vist lisandub ka meie autoriteedile, miks ta sinna enam mängima minna ei taha - järsku on kuum. Ja tõesti, pole võimalik teda üldse sauna saada. Iga kord kutsun, aga ta eelistab vannis mängimist ja meile klaasukse tagant lehvitamist. Kui ta ükskord sauna tuleb, siis peab küll shampuse avama. 
Aga üks ülaltav saunasõber on meil siin siiski veel. See on Faust. Vahel käib ta lihtsalt laval lesimas, aga on seal ka suhteliselt suure kuumusega olnud. Vedeleb kas madalamal astmel või põrandal. Lahe saunaline! Leili ta siiski ei kannata, aga õnneks on klaasukse all piisavalt suur ava, et ta saab imekiirelt välja joosta. Selle ava tõttu ei ole võimalik ka Fausti saunast eemale hoida. Aga mis see kass ikka saunas paha teeb. Saunakass. 
Jaa, saun on mõnus ja ma ei saa hästi arugi, kuidas saime üle aasta elada ilma saunata.

No comments:

Post a Comment