Thursday, June 18, 2015

Jalgrattaga!

Viiiuuuuu.
Sõitsin eile lastele jalgrattaga hoidu järgi. Jätsin ratta ööseks sinna ja täna hommikul siis vurasin koju tagasi. Kodus ootab ju Estake. Ja pealegi, raamatukogu on ainult kella 3ni lahti. Suvi juba. 
Nii äge on rattaga! Avastasin uusi kohti. Otsekaid. Ja ka mõnda mitte-otsekat (ehk siis veidi eksisin ära). Täna koju sõites eksisin juba vähem, kuigi katsetasin ka veidi erinevat teed. 
Avanes jälle minu jaoks üks uus pilk linnale. Rattateed, mis kulgevad eraldiseisvalt autoteedest. Veidi nagu Umeås, kuigi seal oli see pigem mingi meeletu integreeritud projekt. siin on ikka selgelt leiutatud need otsekad. Läbi tühermaade ja urgaste, kokku pandud üks mõnus itegreeritud süsteem. Urkaid ja otsekaid sildu on tore läbida ja ületada. Nii mitmekesine ja mõnus. 
Täna sadas vihma. Ikka sajab veel. Aga sellest hoolimata oli tore. Ja hoolimata ka sellest, et tuul on pidevalt vastu. Tuul on ikka ja alati vastu, kui rattaga sõita :). Ja hea, et rattal on vähemalt mõned käigud - üllatavalt mägine on see linn. 
Viuuuu! Ehk pärastlõunal võtan jälle selle tunnikese rattasõitu ette. Mõnus! 
Selline trenn, millele veel makstakse peale, sest metroopiletit ju linna sõiduks ostma ei pea. Ning minu jänese-aastad on ammugi läbi. Ei kannata seda hirmu ja häbi, mis trahv endaga kaasa võiks tuua. Pealegi, siin on ju nii palju ja tihti kontrolle. Täna hommikulgi sain kärust kinni hoides onule naeratada. Ta naeratas vastu. 

4 comments:

  1. Võtan ka siin hoogu et rattaga saaks jälle tööl käima hakata. kahjuks on hirmus vihmane kogu aeg..

    ReplyDelete
  2. Jah, ma sõitsin ka eile vihmas. Ja terve nädala alguse säras päike, aga siis ma ju ometi rattast ei kasutanud vaid ikka metrooga. Ja tuul on ka alati vastu! :)

    ReplyDelete
  3. Huvitav, kas tunnedki ennast eesti keeles kohati kohmetult ning söna rattadeed ei ole paljas sisestusapsakas ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. No see ikka seotud mu tavapärase kalduvusega düsgraafiasse. Aga tõesti, tobe viga :)

      Delete