Friday, May 1, 2015

Volber

Seekord jäi kõik traditsiooniline must vaatluse kaugusele. 
Linn oli juba õllevines, kui lastega kell 6 metroosse suundusime. 
Päeval möllasid tudengid ringi, kui lõunapausi asemel jalutamas käisin. Organiseerunud tudengid kannavad siin töömeeste tunkesid, mis erinevate ürituste embleeme täis õmmeldud. Eks see ole üks gruppi kuulumise uhkuse teema, aga mul tekkiks küll tõrge neid tunkesid selga ajada. Olgugi et Tartus mulle need tudengiorganisatsioonid mekki mööda polnud, siis tegelikult oli/on see viisaka riietuse, seeliku ja ülikonna nõue neis päris tore, eriti, kui võrdluseks on need tunked siin Helsingis. 
Käisime ka lastega ühel "kaota-oma-laps-ära" ürituse, mis leidis aset lasteaia lähedal mänguväljakul (Leikkipuisto). No ma põgenesin sealt kiiresti, kui olin juba mitmendat korda Ennu ja Athenat taga ajanud ja seletanud, et ei tohi üksteisest kaugele minna. Uh. Sundusime ühele teisele, aiaga ääristatud mänguväljakule, kus lapsed said oma jooksuisu täis joostud ja ronimise isu täis ronitud. Ka ise sain liu laskmise isu täis lastud (ihih), sest Enn organiseeris mind temaga koos liugu laskma. 
Volbril jagatakse/ostetakse lastele siin mingi looma, muinasjuttu või muu tegelase kujulisi pildiga õhupalle. Neid oli tore eemalt vaadata, aga koledus (jällegi) hirmutas mind. õnneks lapsed endale neid ei nõudnud ja leppisid tavalise õhupalliga, mis said lasteaiast kaasa. 
Lasteaias oli kostüümipäev. Athena oli draakon ja Enn liblikas. Alguses arvasin, et on vastupidi, aga kuna liblika "kostüüm" koosnes vaid tiibadest, siis Athena tegi hommikul korrektuurid ja sai ise draakoniks. Draakoni kostüümi ostsin neile mõni aeg tagasi. See on tõesti tore. 
Meie naabruskonnas oli suur grillfest. Pea kõik naabrid olid oma imetillukestele muruplatsidele grilli üles pannud. Lõhnu jagus igale poole. Õlle joodi, muidugi, ka. No me seda ei teinud, jäime vaatlejateks.
Näe, Enn sai ikka ka korraks draakoniks. Küll veidi segaduses...

No comments:

Post a Comment