Tuesday, March 8, 2016

Hea

Hea sai alguse juba reede hommikul. Kui M ja Finka käisid neuroloogi juures. Kõik suisa suurepärane. See neuroloog ise on üks suurepärane naine. M polnud varem temaga kohtunud, aga mina eelmisel ja üle-eelmisel korra küll. Suurepärane ja armas inimene. Ta on ise soomerootslane ja rääkis A-ga rotosi keelt. Täielik Snorkfröken, ehk siis Piripiiga või Tuskliku neiu - nunnu ja armas. Ja seekord nad siis saidki rootsi keeles läbi. A olevat veidi arglik jutustaja olnud, aga ta ongi uues situatsioonis, kui issiga peaks ju tegelikult inglise keeles... see-eest mängida ja muid "ülesandeid" lahendada talle meeldis
Neuroloog osutus suureks Finka fänniks. M oli üllatunud ja küsis, et kuidas ta küll mäletab, kui järjepidevalt Finka-le rääkis, mida ta eelmisel kohtumisel tegi. Finka olevat ta kõige meeldejäävam patsient. Missiis, et viimati kohtus temaga ju ammu ilma tagasi septembris. Mäletas ikka detaile. Eriti see kolmekeelsus vist on hämmastav ja meeldejääv ja muidugi ka see, et kognitiivselt on ta pigem "üle" kui liiga vähe arenenud. Polegi probleeme! Igati positiivne pakett.
Ise arvan, et palju ühel neuroloogil ikka selliseid probleemideta lapsi on. ja positiivsus jääb ju ikka paremini meelde. Toredatele inimestele. Või siis inimestele, kes igapäev nukramaid olukordasid näevad. Muidu ei saakski ju elada. Arstide "kutsehaigus", mitte masendusega kaasa langeda vaid heade tulemustega ühiselt lennata.

See on üks asi, mis mulle siin elades meeletult meeldib - meditsiin. Miskipärast on just siin kõik kohatud meditsiinitöötajad täiesti suurepärased. Inimesed ja ka professionaalid. Ja kuigi iga eriarsti visiidi jaoks peab siin 32EUR välja köhima, siis on see olnud igati-igati seda väärt. Meil õnneks kulunud seda raha vaid Finka jaoks. Mulle ka väga meeldib see süsteem, et pärast iga eriarsti juures käiku saadetakse koju ülevaade, millest arsti juures räägiti, mis kokkuvõteteni jõuti ja mida edasi, epikriis on vist selle kokkuvõtte nimi...


Ja siin üks väike haldjas. Võlukepil pole tähekes otsas, sest see ei mahtunud paberile. Ja näkku on tehtud näomaaling - liblikas (miski, mis viimasel laevasõidul Finka mällu ja tol hetkel ka näole sööbis). 

No comments:

Post a Comment