Monday, March 24, 2014

Käisime meremaailmas

Asub see ju kõigest väikese jalutuskäigu kaugusel - Linnanmäki on koha nimi. Läksime sinna koos Lea, Kiku, Kerdi, Ihani ja Tottiga. Meie pere esindajateks olid mina, Finka ja Enn. 
Finka tahtis küll terve tee (istus ta kärus) hoopis mänguväljakule minna. Sellest rääkis pidevalt. Kui talt nüüd küsida, et mis talle meremaailmast kõige eredamalt meelde jäi, siis läheb ta näost särama ja ütleb: "Mängunurk!" Väljapääsu juures oli seal tõepoolest paar lasteraputusmasinat ja üks legodega ehitamise laud. Viimasel olid küll suured sildid: "Alla 3a keelatud!", aga see jättis ikka Finkale kõige kustumatuma mulje. 
Teisena tuleb Finkale meelde kalade söötmine. Nägime, kuidas rai-kalasid söödeti. See oli tore! Tegelikult üritas Finka juba eelnevalt neid sööta, kui nad tulid tema juurde akvaariumi äärele ja liigutasid oma marionett-nuku moodi suud :). Finka pakkus neile siis küpsist, mida ta ise parajasti nosis. 
Enn oli ka seal pimedas koridoris üleval ja vaatas huviga igasugu värvilisi kalu ja mere-elukaid. Istus kärus ja lasi meil teda ühe akvaariumi juurest teise juurde viia. Haikalade akvaariumi alla tunnelis sai ka veidi imetada ning pärast pugis riisikakkusid nii, et silmad pilukil. Kui väljusime, siis tegi oma rekordpäevaune - 2,5h järjest ja lasi end selle vahepeal veel kõhukotist kärru, uuesti kõhukotti ja veel voodisse ka tõsta. Emotsioone kui palju, mida vaja välja magada!
Siin ka mõned pildid:



Athena valis suveniiripoest mänguasjaks ühe kalaõnge kolme kalaga. Nüüd on meil kodus osavad kalamehed. Eriti hästi teab Enn, et kala peab ikka veest püüdma:


No comments:

Post a Comment