Wednesday, January 6, 2016

Uus

Viimane võimalus head uut aastat soovida :). Kuigi mingit uue tunnet küll pole. Kindlasti kirjutan veel märtsis aasta-arvuks 2015, nagu ikka. Aga hea tuleb see aasta kindlasti. Mul lihtsalt selline karvane tunne :). Ei tea küll miks nii karvane... Aga lihtsalt selline tunne, et kõig halvad asjad juhtusid juba eelnevatel aastatel ära ja siis ei jää ju muud üle :D. 

Aasta algas juba toredalt meie kauaoodatd reisiga Amsterdami. Esimene lennureis lastele ja minule ka üle pika aja. Suurepärane kogemus. Athena oli vaimustuse ja Enn ka, kuigi lennuki õhkutõusmisel hoidis ta kätega kõvasti-kõvasti tooli käsitugedest kinni... hiljem oli siiski ka temal väga vahva. 

Amsterdamis oli lihtsalt nii mõnus. Koguaeg nii kerge olemine. Iga päev sai veidi ringi toimetada ja igal õhtul meeletult head mitmekäigulist sööki, mida me kallid võõrustajad terve päeva plaanisid. Pooled neist on pärit Parmast, ehk siis ühest hea toidu paradiisist ja teise poole päeva peamine eesmärk ongi õhtusöögi välja mõtlemine, plaanimine ja ette valmistamine. Samal ajal, kui meie mööda ilma ringi hulkusime või niisama mõnulesime. 

M-i isa on üks kõige muhedam ja toredam ja soojem vanahärra, keda ma tean. Ja tema naine on ka. Nad on koos lihtsalt nii vahvad, et pisar tuleb silma. Tahaks ka olla tulevikus selline, kes jäksab käia igapäev mitu tundi õues koeraga jalutamas. Iga päev! Kelle kodu näeb välja nagu seal elaksid stiilsed ja heal järjel keskealised (gentrifier); ja muidugi see Finka (ja ka Ennu) lemmik mullivann :). Aga, eelkõige, kes üksteist nii hellalt ja hoolivalt kohtlevad. 

Käisime rannas merikarpe korjamas.

Hollandi kuulsaid pannkooke sööma - näiteks mina sõin pannkooki, mille sisse oli küpsetatud õunu ja peekonit. Päris hea.

Käisime loomaaias. Elevant oli Ennu lemmik, aga seal oli üldse tema maailm. Täiega nautis loomi, suuri ja väikseid. Kaelkirjakud, vees mõnulevad hülged, gorillad, akvaariumid täis imelisi kalu... jne. Väga mõnus päev oli see!

Sõime patatje. Ehk siis Hollandi kuulsaid friikaid majoneesiga. Isegi mina suutsin neid veidi süüa, kuigi suur fänn ma ikkagi pole... 

Sõitsime Amsterdami kanalitel turismipaadiga. See oli ka äge - hoopis teine pilk linnale. 

Kui lapsed magama jäid lippasime meie M-iga välja jalutama ja paar õhtut käisime ka õllekas. Ma ei mäleta, millal midagi sellst viimati koos tegime... Nii hea!

Ilm oli seal paras jätk detsembrile - vihmane ja nii +6 kraadi ringis. Seega oli äge tulla tagasi külma ja lumisesse koju. 

Täna käisime lastega 45min õues. Enn tuli küll tuppa suure nutuga, kuigi alguses talle ikka see lumga mängmine ja müttamine meeldis. Kus on need soojad saapad ja kindad, ma ütlen küll!?

Elevant oli Ennu lemmik...
ja siin Finka, kes õpib hoolikalt selgeks kõik vajaliku ohutuks lennuks. 

2 comments:

  1. Mina ei leia nt Kõu talvesaapaid ja 3 paari takvekindaid on ka kadunud...uskumatu :D

    ReplyDelete