Tuesday, July 26, 2016

Herilased

Tulimegi koju.

Eest leidsime herilased. Rõdul. Eriti siis, kui sinna õunamahla jooma või jäätist sööma minna. 

Herilased on vastikud, arvab M. Putukad vastikud, igatahes, aga herilased eriti. Eks ongi. Tulevad ja kõditavad oma karvaste jalgaega ning kunagi ei või päris kindel olla, millal nad haiget teevad. Mis valutab mitu päeva. Ja paistetab. Ai-ai. 

Nojah, keegi pole veel haiget saanud. 

Ja Enn üllatas mind esmaspäeva hommikul. Sõime Ennuga rõdul pannkooke (teised veel magasid ) ning püüdsin herilasi joogiklaaside sisse pinisema. Lasime nad pärast sööki vabaks, aga kuna nad rahu ei andnud, siis virisesime nende üle. Veidi aega hljem, kui mina juba toas toimetasin kutsus Enn rõdule. Tema oli klaasid uuesti kasutusele võtnud ning kahe joogiklaasi sees pirises kaks herilast. Mis kosta, osav. 

M oli juba enne meie pannkoogihommikut alustanud kuulsusrikast võitlust. Alustanud, kuid mitte veel kuulsaks saanud. Esiteks rippus me rõdul üks kummaline kotike. Siiski selgus juhendit täpsemalt uurides, et see kotike ripub valet pidi ja peaks hoopiski endas ühte õhupalli ka sisaldama. Kui need vead parandatud said, siis nägi see kotike välja selline: 
Teooria ütleb, et kotike meenutab herilaspesa. Seega, peaksid pessa mitte kuuluvad ehk kõik ülejäänud herilased vähemalt 6m kaugusele eemale hoidma. Ja see info peaks neil saama jagatud umbes 15min jooksul. 

Nojah. miskipärast nad seda infot üksteisega siiski ei jaga. Ehk ei usu isegi. Herilaste hulka see koitke ei vähendanud. Eriti õhtusöögi ajal, kui mekutasime liha ja liha. 

Aga asja ei saa ju nii jätta. järjekordne retk poodidesse ning uus vidin rõdule. Seekord siis vähem veretu jaht. Õigupoolest väga verine. Et mitte öelda õunamahlane.  


Kui paari tunniga oli sinna sisse pugenud juba 6 herilast, siis oli M-i näol vaid lai naeratus. Hommikuks pirises (ja enam ei pirisenud) seal juba terve kiht. Ja kui hommikusöögilauas üks herilane tiirutama hakkas, siis piisas vaid purgikese lähedamale toomisest ning juba ta rõõmsasti puges sinna sisse. Njah, 

Verejanulised. Jah, Meie. M.

No comments:

Post a Comment