Saturday, July 23, 2016

Koju tagasi

Sõidame just üle lahe koju tagasi. 

Ühel õhtul rääkisime skype-s M-iga ning Finkal tuli pärast pisar silma. Tema igatseb issit. Eks me ülejäänud ka. 

Tegelikult oli päris tore need viimased päevad Papi juures veeta. Finka on kuidagi eriti suur Papi fänn. See on nii armas. Papi pikutab ja Finka lihtsalt poeb ta kõrvale kaissu. Ja kui Papi ütles, et tema hakkab nüüd ka meid igatsema, siis Finka arvas, et ta võiks meiega kaasa tulla. No parem on ikka Papil külas käia kui vastupidi. Parem Papile ja meiel ka tore seiklus. 

Niitsin palju muru. Pesin aknad jälle läbipaistvaks (viimast tegin ikka laisalt - ainult toapoolsed klaasid, aga aitas juba palju). Tegin süüa. Korjasin kirsse. Finka korjas tikreid. Kirsse jäi veel ja tikreid jäi veel. Eks Papi oleks tahtnud veel meiega üht teist teha. Minna vanale aiamaale sõstraid korjama. Ploomi võsud jäid mul ka lõikamata...

Põhjust järgmine kord jälle minna. Tõesti oli tore niimoodi suvitada. 

Samas, ega me koguaeg ka Papi juures passinud. Neljapäeval käisin lastega linnas. Raamatupoes, kus kulus meeletu aeg riiulite vahel jooksmiseks ja raamatute lappamiseks. Sain meile raamatu "Suur maalritöö" - tõesti väärt kraam. Lapsed valisid endale ka paar raamatut - Enn väikeste sõiduautodega ja Finka Minni tegelusvihiku (nuputamiseks, värvimiseks, kleepimiseks). Lisaks raamatupoele sattusime ka veidikeseks ajaks Loodusmuuseumisse Laial tänaval. See oli päris vahva. Eriti akvaariumid. Ka topised. Finka oli väga huvitatud teemast, kuidas tehakse topiseid ja kuidas jahimehed loomi tapavad jne (peaks vist järgmine kord Villule külla minema). Mikroskoobid olid ka ägedad sambliku uurimiseks. 

Muideks, agavastasin, et meie tänaval Laagris on ju vana toidupoe asemel tore kohvik tehtud.  Mis kohviku nimi - oli küll väikselt ukse peal kirjas, aga ei jäänud meelde. Kohe Laagri raudteejaama juures, Paplite pst alguses. Tegelikult vist juba mõnda aega tagasi juba rajati see, aga ma polnud sinna kunagi varem sisse sattunud. Seekord käisime lastega lõunasöögil. 
Ütleme nii, et söök oli nii-naa. Salatil oli mingi imelik magushapu kaste, mis mulle üldse ei istunud. Aga jah. Samas. Kohvi oli täitsa super! Ma pole ammuilma nii head capuccinot saanud kui sealt. Tõesti oli imeline! Ja lapsed said magustoiduks käsitööna (vist) tehtud shokolaadikomme, mida müüakse kilo hinnaga ka kaasa. Need olid ka maitsvad. Kooke ei proovinud, kuigi nägid head välja. 

Ja reedel käisime külas Laulasmaal. Ujumas ka, kuigi isegi Finka jaoks oli vesi külm. Ujusin mina ja millimallikad. 

Täna veel korjasin kirsse endale kaasa ja käisin poes õlle kaasa toomas. Kukeseeni tahtsin ka, aga ei müüdud. Njah. 

Nüüd ootab kodu. Kodused. Õmblusmasin. Ja muud toimingud. 

2 comments:

  1. Viimases LP-s pajatas Jan Uuspõld, et Kõige tihedamini käin Laagris kohvikus Tipo.Kui kohtasid teda kohvikus, siis on nimi teada

    ReplyDelete
  2. Justnimelt! Tipo. Jätkuvalt soovitan head kohvi.

    ReplyDelete