Wednesday, December 9, 2015

Jõulutuled

Käisime eile lastega kesklinnas jõulutulesid vaatamas. 
Sellisele üritusele ma kohe kindlasti ja muidugi fotokat ometi kaasa ei võta :P. Ja ei võtudki. 
Esplanaadi oli ilus. Üllatuslikult pandi sinna isegi tulesid veel samal ajal juurde. Kolm helkurvestidega päkapikku toimetasid puude kallal ja kõik kolm rääkisid samal ajal ka telefoniga. Multitasking. 
Vaatasime Stockmanni jõulutuledes, mis näeb välja nagu ohtra glasuuriga piparkoogimaja. Jalutasime Esplanaaadi otsast lõpuni. Eriti ägedad olid suured tuledes põdrad, aga neid tulesid oli muidugi palju. Väga kena. Esplanaadist edasi jalutasime Kaisaniemi metroojaama poole (või nüüd siis Helsingi Ülikooli peatus). 
Sel rajal kulus, muidugi ja minule ootamatult, kuigi oleks võinud ju arvestada, kordades rohkem aega. Tuledes poeaknad on ju veelgi huvitavam vaatepilt kui mingid jõulukaunistused tänava äärtes. Ohjah. Senaatintoril paistis üks päris lahe karussell, kuid varjasin seda laste pilkude eest, sest poleks jaksanud ise enam sinna minna. Eks siis järgmine kord. Kui veel saabub mõni lasteaiajärgne õhtupoolik, mis vihma lademetes ei saja, nagu täna. Ehk on mõni selline õhtu veel enne jõule...
Oi, kui mõnus oleks, kui oleks umbes 10 kraadi külmem ja kõik see vihm hoopis lumi. Kuidagi eriline igatsus mul lume järele. Millegipärast unistan just lumeinglite tegemisest. Ehk seetõttu, et leidsin endale hiljuti ühed mugavad talve-õue-püksid. Tahaks nendega juba lumes mütata. 
Aga noh, ega see tali taeva jää :)!

No comments:

Post a Comment