Sunday, December 6, 2015

Soome iseseisvuspäev

Nagu ikka avastasime alles täna hommikul, et piima on külmkapist otsas. Ja siin riigis ju on sellistel päevadel KÕIK poed kinni. Bensukast siiski sain midagi, mille nimi on "maito juoma", ajab kohvi peale asja ära ja lastel, neil piimavasikatel, on vist ka pigem oluline, et jook oleks valget värvi :)

Aga. Vihma muutkui sajab ja sajab. Väljas on hall ja toas muutkui tuled põlevad. See on see kaamos, et viskad porri pikali ja ei tõuegi enam üles, kuna ei saa selles suures hallis olluses aru, kus pool on taevas ja kus maa. 

Tuul on ka päris arvestatav. 

Ma pole paar päeva korralikult õues käinud. Eile vaevas mind mingi vastik põiepõletiku-hakatis. M pidi tööle minema ja nii ma tuterdasin kodus. Lapsed ka minuga. Oh. Diivanid on meil, igatahes, täiesti ära hüpatud ja divianipatjadest oli mingi hetk sillutatud terve elutuba. No see on ju tegelikult tore, et lapsed ehitavad ja müttavad ja hüppavad ja tuiavad. Aga kui endal on põiepõletikust silme eest must, siis see niiväga tore ka ei ole. Athenaga läksin küll vahepeal tülli. Õnneks päeva lõpuks siiski leppisime ära. 

Täna on juba parem. Täitsa imelik, et nimoodi mööda see läks. Loodetavasti ikka läks. Jätkan jõhvikate ja kummeliteega veel veidi aega ja ehk siisongi möödas. Oi-oi, kui tüütu see ikka on. 

M, Finka ja Enn läksid tunni eest lennujaama juurde lennukeid vaatama. M juba eile lubas, et täna tuleb selline retk. Ja kõik olid muidugi väga elevil. M ise vist kõige rohkem. Lubas ka lennujaamas ekskursiooni teha. Tegelikult väga tore ettevalmistus meie jaanuaris toimuvale last eesimesele lennureisile Amsterdami. Siis lapsed juba teavad, kus tehakse Check-In'i ja on näinud turvaväravaid jne. Vahva! Nojah, lennukite vaatamiseks pole just suurepäerane ilm - vihma ja tuul ja hall, hall, hall. Aga vast ikka midagi näevad ja neid ju ikka varem ka nähtud üle pea lendamas.

Mina panen nüüd soojad ja vihmakindlad riided selga, võtan Esta rihma otsa ja lähen õue jalutama. Kohe pikalt jalutama. Kaugele-kaugele, sinna hallide kardinate taha. Loodetavasti porri ei kuku, et siis arusaamatuses seal sipleda ja mõelda, et kuspool on taevas ja kus maa... :S

3 comments:

  1. Ja lennujaamas käigu tipphetk oli see, kui Athena valjuhäälselt küsis: "Does this plane go to Ukraine?"

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Because daddy has traveled there many times recently :)

      Delete