Sunday, October 11, 2015

Käruta

Eelmine nädal käisime käruta. 
Käru on teatavasti siin linnas käru saatjale täiskasvanule ühistranspordi tasuta pileti eest. Aga, kuna mul on lähiajal palju vaja ka ilma käru-lasteta ringi sõita, siis ostsin endale 4 nädala pileti. 
Ja kuna 
1. Enn sageli keeldub kärus istumast. Eriti pärast lasteaiapäeva (Finka küll pigem naudib selle aja puhkehetki).
2. on olnud juhuseid, kus mind ajavad need kolm last hulluks, kelle käest kinni hoidmiseks käsi ei jagu (Enn, Finka ja Käru)
3. bussiga sõita on tore. Eriti arvab nii Enn.
4. jalgsi liikuda on tore. Eriti arvan nii mina. Ja seda peaksime me kõik kolm (Enn, Finka ja mina) rohkem tegema.
5. viise, kuidas koju saada on mitmeid ja linna on ühistranspordiga tore avastada (nii arvame mina ja Enn)
Seega siis mööduski eelmine nädal selliselt, et käru üldse ei kasutanud (va esmaspäev ja nii see ka jääb). Möödus see üllatavalt toredasti ja  avastasin, et lapsi saabki ilma kärus istumata täitsa mõnusalt õiges suunas ja (vahel isegi) arvestava kiirusega liikuma saada. 
Kaasreisijad pidid meid muidugi üksjagu taluma, aga eks meie pidime ka neid taluma (noh seda nende vaikust ja pöritavaid silmi ja vahel isegi pahurat nägu). Bussijuhi käest sain ka veidi pahandada, et jätan lapse üksi esiistmele istuma... ta ei taibanud (õnneks), et samal ajal istub teine väikelaps tagaistmel üksinda. Ei noh, päris nii hull ikka polnud ;).
Samas juhuts nii, et erinevatel põhjustel jäime ikkagi iga päev lasteaeda hiljaks (oli see siis protesti õueriiete selga saamisel, protest, et bussisõit metroojaama jäi lühikeseks, tramm ei tulnud kava kohaselt või siis ehk veel midagi), seega on uueks nädalaks eesmärk olemas - jõuda õigeks ajaks!
Siin mõned trammi ja bussinautlejad:






No comments:

Post a Comment