Tuesday, June 7, 2016

Hambaarstil

Käisin täna lastega. Kontrollimas

Hambaarst oli tõre. Lõpuks ütles ka, et meil siin Soomes on lapse hambad vanemate vastutada ja hambaarstile tullakse siis, kui koju saabub kutse.... Nojah, ma võtsin oma peaga nendega ühendust, kuna arvasin, et hambaid peaks ikka korra aastas kontrollima. Mina ju neid auke näha ei oska. 

Aga ei olnud auke. Uh. 

Ennule on hammaste peal kül mingi imelik tume kord. Osadel hammastel. Aga ta arvas, et see on süljest. Ja miskit teha niikuinii pole sellega. Pestes see ka maha ei tule. 

Ja sain veel kinnitust, et hambaid tuleb pesta KAKS korda päevas. Meil küll juhtub see enamasti vaid õhtuti. Aga vaatan, ehk suudan end nüüd ja edaspidi kätte võtta ja saab ka hommikuti üks hambaharjaring neil suus tehtud. 

Siis veel see jutt ksülitoli-pastillide söömisest. Seda nad siin jahuvad pidevalt. Et tuleb süüa iga kord pärast toidukorda. Nojah, isegi meie lasteaias seda ei anta lastele - õnneks. Minu meelest täitsa mõttetu laksatiivne kraam. Seda küll arstitädile ütlema ei hakanud vaid noogutasin temaga rõõmsalt kaasa (ta sai küll vist aru, et see noogutamine oli veidi irooniline, aga ei hakanud kommenteerima ka).

Igatahes on mul hea meel, et käisime. Ja lastel oli ka huvitav. Hambaarsti tool on ju nii huvitav. Kleepsusid said nad ka. Finka võttis dinosauruse ja Enn võttis hobuse, mis hiljem metroos mängu käigus dinosauruseks muutus. Ei sa ju õekesest halvem olla. 

No comments:

Post a Comment