Saturday, June 25, 2016

Jaanipäev

Täna on jaanipäev. Jaanipäev on siinmail liikuv püha. See on alati laupäeval ja eelnev reede on jaanilaupäev ning vaba päev. 

Selline pikk nädalavahetus on ju väga mõnus. 

Meie veedame aega kodus. Lihtsalt kodus. Lapsed said eelmisel nädalal külge ühe silmapõletiku ja seda me siin ravime. Samuit köha ja aevastusi. Kaks viimast päeva (kolmapäev ja neljapäev) jäid ka lasteaias käimata ning nüüd algas seal ka suvepuhkus. Augustis alustavad jälle. 

M kulutas eilse päeva "mustaks jaanipäevaks" ühe teatava referendumi pärast, mis maailmaturu kõikuma lõi. Tobe mõleda küll, et mingite vanurite hääled kuskilt Sunderlandist tekitasid Lõuna-Euroopa linnades hullema majandusliku olukorra kui ükski lähi või ka kaugema mineviku ajaloosündmus on tekitanud. Vot siis. Ja kõike muud tobedat, mis selle referendumiga seoses veel haakub... 

Mul von veidi kummaline tunne, et meil pole üldse suveplaane. Tegelikult on ideid tohutult palju, mida peaks ja võiks ellu viia, aga graafik puudub. M-il polegi sel suvel tegelikult puhkust ja tööd on ka lisaks palju. Minul on ka vaja palju toimetada mitmel rindel veel ja minu kaelas on ka nende jõnglaste lõbustamine. 

Jõnglased tegid just veidi aega tagasi sellise nükke, et kallasid pea kõik oma mänguasjad mängutoa põrandale laiali. Andsin neile tund ega nende ära koristamiseks ja siis lubasin kõik laiali olevad asjad kasti korjata ning ära viia. Tegelikult olen juba ammu tahtnud sellist asja teha - mänguaju on lihtsalt liiga palju kogunenud. Tundub, et täna saabki olema see koristuspäev. 

Tundub ka, et eks see suvi saab olema suht spontanne. Peaksin lähipäevil Eestisse sõitma, et M saaks rahus ühe tähtajalise töö ära teha ja et ma ise siin lastega pidevalt samu seinu vaadates ja samadel mänguplatsidel käies hulluks ei läheks. Sest paarist-kolmest-neljast-viiest päevast kodus ju tegelikult täitsa piisab, et tekkiks suur vajadus vahepeal ära käia. 

No comments:

Post a Comment